Prostor u zaleđu Bulevara oslobođenja u Novom Sadu, severno od Ulice Pavla Papa i južno od Ulice vojvode Bojovića, podeljen je na 10 celina, koje čine urbani blokovi.

Izvor: eKapija Novi Sad

Ilustracija: Depositphotos, nenovbrothers

Ilustracija: Depositphotos, nenovbrothers

Na prostoru, u okviru kog su preovladavali porodični objekti, započeta realizacija višeporodičnih objekata, za rezultat ima sledeće dominantne namene: višeporodično stanovanje velikih i srednjih gustina, opštegradski i linijski centar, piše eKapija.

Planirane spratnosti objekata višeporodičnog stanovanja srednjih gustina su P+2+Pk–P+3+Pk, a visokih gustina P+3+Pk i više. Planirana namena objekata u okviru višeporodičnog stanovanja je stambena, poslovna ili kombinovana.

U obuhvatu Plana duž markantnih uličnih pravaca planirana je namena opštegradskog centra. U ovim područjima moguća je poslovna, stambena i kombinovana namena, ali, obavezna namena dela prizemlja uz ulicu jeste poslovna.

Najveći saobraćajni problem na obuhvaćenom prostoru predstaljaju: postojeći trotoari nedovoljne širine, nedostatak biciklističke staze koja će povezati Bulevar oslobođenja sa centrom grada i nedostatak parking-mesta za putničke automobile i bicikle. Biciklistička staza planirana je u južnom delu Ulice vojvode Bojovića.

Planirana proširenja regulacije ulica povećaće kvalitet odvijanja pešačkog i biciklističkog saobraćaja, dok se za rešavanje stacionarnog saobraćaja planiraju parking-garaže, javni i individualni parkinzi.

U vezi sa navedenim, planiraju se sledeće intervencije u cilju kvalitetnijeg saobraćajnog rešenja:

– proširenje južne regulacije Ulice vojvode Bojovića, istočne regulacije Ulice Vuka Кaradžića, istočne regulacije Ulice Lukijana Mušickog, istočne regulacije Ulice Arse Teodorovića, južne regulacije Ulice Stefana Stefanovića, istočne regulacije Ulice Stevana Sremca

– u okviru koje se planiraju ulični parkinzi, zaštitno zelenilo sa drvoredom biciklistička staza i trotoar;

– izgradnja produžeka Hilandarske ulice od Slovačke ulice do Ulice Pavla Papa, istočnog produžeka Slovačke ulice

– u okviru poprečnog profila ove ulice, planiraju se kolovoz, ulični parkinzi, zelenilo sa drvoredima i trotoari;

– proširenje severne regulacije Ulice Pavla Papa, istočne regulacije Ulice Valentina Vodnika, u okviru koje se planiraju ulični parkinzi, zaštitno zelenilo sa drvoredom i trotoar;

– izgradnja novih saobraćajnica kojim će se povezati Ulica Valentina Vodnika sa Ulicom Dimitrija Avramovića i planiranim produžetkom Hilandarske ulice.

Problem parkiranja na obuhvaćenom prostoru je izuzetno izražen. Razlog za takvo stanje je izgradnja višeporodičnih objekata sa nedovoljnim brojem parking mesta. Pojedini višeporodični objekti izvedeni su bez ijednog parking mesta za putničke automobile, što potvrđuje primer u Ulici Valentina Vodnika, gde su izvedena tri višeporodična stambena objekta sa ukupno 300 stanova i nijednim parking-mestom.

Rešavanje ovog problema planira se na sledeće načine: izgradnjom paringa u okviru induvidualnih parcela za sopstvene potrebe, izgradnjom paringa u okviru poprečnih profila ulica, izgradnjom javnog blokovskog parkinga i parking-garaža.

U vezi sa navedenim, planiraju se sledeće intervencije u cilju rešavanja problema stacionarnog saobraćaja:

– izgradnja parking-garaže u okviru planiranog kompleksa državnih organa, spratnosti P+1 sa parkiranjem na krovu, približnog kapaciteta 120 parking mesta za putničke automobile;

– izgradnja parking-garaže u Ulici Valentina Vodnika, spratnosti Po+P+2 sa parkiranjem na krovu približnog kapaciteta 120 parking-mesta za putničke automobile;

– izgradnja parking-garaže u Ulici Stefana Stefanovića, spratnosti Po+P+2 sa delimičnim parkiranjem na krovu, približnog kapaciteta 200 parkingmesta za putničke automobile;

– izgradnja podzemne parking-garaže u bloku između ulica Stefana Stefanovića, Arse Teodorovića i Stevana Sremca, kapaciteta priblilžno 50 parking-mesta za putničke automobile;

– izgradnja uličnih parkinga u ulicama koje su planirane za izgradnju ili proširenje i

– uređenje parkinga u bloku uz kompleks državnih organa.

U severnom delu bloka broj 5 i na uglu ulica Arse Teodorovića i Stefana Stefanovića, između postojećih i planiranih objekata, planiraju se javne zelene površine. U središnjem delu prostora bloka 4, krov višeetažne podzemne garaže urediće se kao poluintenzivno ozelenjen krovni vrt, piše eKapija.

Nacrt plana generalne regulacije područja novog gradskog centra između ulica Vojvode Bojovića, Dimitrija Avramovića, Slovačke, Valentina Vodnika i Jovana Subotića na javnom je uvidu do 4. februara u prizemlju poslovne zgrade Javnog preduzeća Urbanizam Zavod za urbanizam Novi Sad i na sajtu Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *