Kina tvrdi da njihova deca više nisu zavisna od igara

Kineske vlasti su tokom prošle i ove godine izrazili ozbiljnu zabrinutost za vreme koje deca provode igrajući igre i uveli nekoliko mehanizama za „rešavanje“ ovog problema, uključujući i ograničavanje vremena koje deca provode igrajući igre. Od avgusta 2021. godine, deca u Kini mogu da igraju igre do tri sata nedeljno.

Ne treba naglašavati da je ovo imalo ozbiljan uticaj na gejming industriju u ovoj i kompanijama koje izdaju igre u ovoj zemlji, uključujući i giganta, kompaniju Tencent. Prema poslednjim izveštajima koje je objavio pomenuti Komitet za gejming industriju u ovoj zemlji, 75% dece je sada provodilo manje od tri sata nedeljno igrajući igre, prenosi BBC.

Problemi kod dece

Problemi koje je istakla kineska vlada odnose se pre svega na zavisnost kod dece, a pre svega na probleme sa vidom, lošu koncentraciju, probleme sa mentalnim zdravljem i sa spavanjem.

Igre_1.jpg

Sve ovo je postalo posebno izraženo tokom karantina tokom epidemije koronavirusa, kada su se deca prebacila na online nastavu. Pored igara, jedna od mera je ograničavanje korišćenje Douyin mreže (kineski TikTok) na do 40 minuta dnevno za sve koji su mlađi od 14 godina.

Sa dolaskom zime i novim talasom koronavirusa u Kini deca ponovo provode dosta vremena kod kuće, što znači da će neki roditelji dati deci svoje naloge kako bi ih zabavljali kada već moraju da budu unutra.

China Daily prijavljuje i porast igranja igara i kod starije populacije, posebno kod baka i deka koji igraju online igre sa svojim unucima i unukama kako bi se više družili sa njima.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *