Kineski satelit visoke rezolucije za snimanje je zvanično pušten u rad, saopštila je juče Državna svemirska administracija Kine (CNSA).

Satelit je lansiran 3. jula 2020. godine iz Centra za lansiranje u Taijuenu u kineskoj provinciji Šansi. Pregled o testu u orbiti završen je 17. decembra 2021. godine.

Rezultati testa pokazuju da je satelit u dobrom stanju, dobro radi i zadovoljava uslove za puštanje u rad, najavila je CNSA.

To je civilni optički satelit visoke rezolucije. Satelit može da pruži visokoprecizne slikovne podatke za industrije, uključujući kartografiju, prirodne resurse, upravljanje u hitnim slučajevima, poljoprivredu, ekologiju, stambenu izgradnju i šumarstvo.

To je prvi civilni svemirski projekt istraživanja u modelu javno-privatnog partnerstva. Vlada je odgovorna za razvoj, prijem podataka i obradu satelitskih slika.

Pripremila: Đi Sju

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *