Kompanija Take-Two, koja je kupila srpski Nordeus prošle godine, kupila i kompaniju Zynga za 12,7 milijardi dolara

Mnogi izdavači video igara povećali su interesovanje za mobilne igre, uključujući Take-Two Interactive. Kao takav, Take-Two Interactive je najavio da kupuje Zynga Inc, razvojni studio koji stoji iza hitova kao što je FarmVille. Prema Take-Two, ova transakcija će stvoriti jednu od „najvećih kompanija za interaktivnu zabavu na svetu kojima se javno trguje“.

Take-Two kupuje sve Zynga-ine otvorene akcije gotovinom i sopstvenim akcijama po ceni od 9,86 USD po akciji, „što podrazumeva vrednost preduzeća od približno 12,7 milijardi dolara“.

Take-Two kaže da kupuje Zynga iz nekoliko razloga. Prvo, Take-Two će dobiti pristup Zynga-inim mobilnim naslovima. To uključuje omiljene igre kao što su igre iz serijala FarmVille i Words with Friends i Harry Poter: Puzzles & Spells. Drugo, postoje različite finansijske i strateške prednosti poput veće ekspanzije na azijska tržišta, uključujući Indiju i Bliski istok. Na kraju, transakcija će omogućiti Take-Two-u da „kapitalizuje jake vetrove industrije interaktivne zabave, uključujući vodeću poziciju u mobilnom sektoru“ i da razvije „nove mobilne igre za mnoge od kultnih franšiza unutar Take-Two-ovog portfelja intelektualne svojine“, javlja Hot hardware.

Ovaj ugovor o kupovini Zynge potencijalno bi mogao da znači da ćemo videti više mobilnih igara iz franšiza kao što su BioShock, Borderlands, Grand Theft Auto, NBA 2K i Red Dead. Neki već postoje, ali je fokus kompanije Take-Two u prošlosti bio uglavnom na PC-u i konzolama. Međutim, Take-Two Interactive je primetio da je mobilno igranje igara najbrže rastući segment. Ova kompanija je takođe kupila Nordeus, srpskog developera mobilnih igara, najpoznatiju po svojoj igri Top Eleven, u junu 2021.

FarmVille i srodne igre su uklonjene sa Facebook-a početkom prošle godine jer je Adobe prekinuo podršku za svoj Flash Player, a samim tim i naslove zasnovane na Flash Player-u. Zynga je takođe objavila 2021. da će igra Star Wars: Hunters, biti dostupna na Nintendo Switch i mobilnim uređajima negde ove godine.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *