Take-Two kupuje Zynga kompaniju za više od 12,7 milijardi dolara.


Izvor: SMARTLife / Rockstar

Kompanija iza Grand Theft Auto igara, Take-Two, objavila je da će kupiti Zynga kompaniju, koja proizvodi mobilne igre, za 12,7 milijardi dolara.

Dogovor će omogućiti saradnju i unapređenja Take-Two blokbaster konzolnih i PC franšiza kakve su GTA, Borderlands, NBA 2K ili BioShock, sa ipopularnim Zynga društvenim onlajn igrama, uključujući FarmVille i Words With Friends.

Možda će vas zanimati

U saopštenju, Take-Two je objavio da će akvizicija uspostaviti kompaniju kao jednu od najvećih izdavača mobilnih igara u industriji sa najširim portfoliom naslova – nedavno je kompanija kupila i srpski Nordeus, i to za gotovo 400 miliona evra.

Zynga kompanija ima više od 183 miliona aktivnih korisnika mesečno koji igraju njene mobilne igre.

Take-Two je rekao da bi Zynga ekspertiza mogla da pomogne ujedinjenoj kompaniji da oživi postojeće ambicije u vezi sa besplatnim igranjem na više platformi, i da joj pomogne da prenese Take-Two iskustva sa konzola i računara na mobilne uređaje, kao i da doda nove režime igranja.

Nakon akvizicije, dosadašnji Zynga menadžment će nastaviti da vodi ovu, dok će menadžerski tim Take-Two voditi kombinovanu kompaniju. Zynga će izvršavati i nadgledati projekte kompanije Take-Two opredeljene za mobilne uređaje u budućnosti, uključujući T2 Mobile Games, koji će raditi pod brendom Zynga, ali kao sopstvena franšiza unutar kompanije.

Postojeće Take-Two mobilne igre uključuju Dragon City, Monster Legends, Top Eleven, Two Dots i WWE SuperCard. Kupovina Zynga kompanije predstavlja najveću akviziciju ikad u industriji igara, a nadmašuje i Tencent investiciju u SuperCell (8,6 milijardi dolara) i Microsoft otkup Bethesda kompanije (8,1 milijardi dolara).

José Mourinho Top Eleven 2020 video (MobIT)
Izvor: Top Eleven – Be a Football Manager

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *