LG Rollable: Šta bi bilo da je bilo?

Veoma je tužna priča to što LG više nije na tržištu mobilnih telefona, a upravo nam se ukazala još jedna prilika za lamentiranjem. Naime, kako prenosi TheVerge, na internetu se pojavio snimak koji prikazuje kako bi tačno funkcionisao jedan od ambicioznijih projekata ove južnokorejske kompanije – LG Rollable.

Druga vrsta savijanja

Nakon LG Wing, jednog takođe zanimljivog koncepta koji se našao u slobodnoj prodaji, ova kompanija otpočela je rad na telefonu koji bi bio konkurencija sklopivim telefonima koje je u tom trenutku za tržište spremao Samsung – LG Rollable, ali sa nešto drugačijim konceptom. Naime, ovaj telefon imao bi ekran koji bi se “odmotavao” i čija bi se jedna ivica pomerila na desnu stranu kako bi se dobio veći ekran podobniji za nešto ozbiljniji rad, multitasking, ili poboljšano uživanje u multimedijalnim sadržajima i video igrama. Interesantno, drugačije, funkcionalno, ali nikada u rukama korisnika.

Šta bi sve LG Rollable mogao

Video zapis koji je osvanuo na internetu maltene je “eksplodirao”, pa već sada, nakon samo jednog dana, ima preko milion pregleda. Ovaj klip prikazuje sve glavne funkcionalnosti ovog telefona, a ono što je nama bilo najzanimljivije za videti jeste koliko ovaj uređaj brzo i jasno reaguje na komande za proširenje, tj. “odmotavanje” ekrana. LG je takođe usavršio i softversku stranu, pa bi se tako i sama pozadina automatski podesila kako bi odgovarala većem ekranu nakon proširivanja. Sve što treba da uradite jeste da sa tri prsta prevučete na desno kako bi se telefon otvorio ili na levo kako bi se sklopio. A mehanizam je toliko snažan da pomera i knjigu kako se otvara.

Dok je telefon u “sklopljenom” režimu rada, ostatak ekrana nalazio bi se sa zadnje strane uređaja gde bi pomagao korisnicima u pravljenju selfi fotografija odličnog kvaliteta zahvaljujući upotrebljavanju glavnih senzora kamere.

Za kraj, ne bi ovom telefonu nedostajalo ni snage za najzahtevnije zadatke jer je trebalo da ga pokreće tada aktuelni najbrži mobilni čipset na svetu, Qualcomm Snapdragon 888 uz 12 GB radne memorije i 256 GB prostora za skladištenje podataka. Ah, ŠBBKBB. Nego, koji je vama koncept bolji – telefoni na odmotavanje ili telefoni na preklop? Mi nekako naginjemo ovim prvima.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.