Čak je i Cukerberg morao da reaguje na masovne prozivke.

 Mark Cukerberg Metaverzum 6.jpg Izvor: Facebook

Kompanija Meta je veoma ozbiljna u nameri da nas što pre i što više usisa u nešto što se zove Metaverzum, koji se uveliko priprema i u čast prvih konkretnih rezultata Cukerberg je objavio svoju avatar sliku u unutrašnjosti Horizon Worlds okruženja za Francusku i Španiju.

Situacija je prilično bledunjava, jer Metaverzum kao ideja nam se uopšte ne sviđa, a pogotovo kad smo je doživeli baš u Španiji i sad videli na slikama Cukerberga – ništa što će pomoći da zaista ostanemo povezani i oduševljeni onim što unutra ima.

Možda će vas zanimati

Cukerberg je sa svetom podelio svoju sliku, koja izgleda kao da je nastala pre 20 godina u nekoj kompjuterskoj laboratoriji za ispitivanje proste grafike, a svet je odmah reagovao prozivkama i to s razlogom, rekli bismo.

Internet su preplavili MEME-ovi, koji su upoređivali različite igre i grafiku s početka novog milenijuma sa onim što je Cukerberg prikazao i to u negativnom kontekstu, a „hejt“ je bio toliko jak da je morao da reaguje čak i sam Mark.

Značajna unapređenja za Horizon i avatar grafiku su na putu. Više ću o tome pričati na Connect konferenciji. Takođe, znam da je fotka koju samo okačio pre par dana (sredina avgusta) veoma prosta – napravljena je na brzinu, kako bismo proslavili lansiranje Horizon Worlds. Grafika u okviru Horizon-a je daleko sposobnija od toga, čak i u domenu lica, i Horizon napreduje izuzetno brzo„, objavio je Mark Cukerberg na svom Instagram profilu.

Meta nije jedina koja obećava bolju grafiku u pokušaju da privuče ljude da se pridruže njegovom Metaverzumu.

Prošlog meseca, Roblox je najavio da, takođe, ažurira svoju tradicionalnu kockastu (blok) grafiku i prepravlja nisku rezoluciju, a direktor proizvoda Džoš Anon rekao je da je njihov krajnji cilj „replika i imitacija stvarnog sveta“ u okviru virtuelnog.

Istina je da, kao što smo mi to shvatili iz prve ruke, ljudi neće želeti da idu u Metaverzum ne zbog grafike, nego neće želeti da idu uopšte, ako tamo ne bude nešto dobro, nešto zanimljivo i upotrebljivo

Odlazak na koncert, a da se ne pomerimo iz kuće i kupovina virtuelnih komada garderobe ili perike koje nikad fizički nećemo opipati i staviti na sebe nam nikako ne deluje primamljivo, koliko god lepo bilo dizajnirano.

Šta vi mislite o Metaverzumu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.