Microsoft престаје да продаје лиценце за Windows 10 – ЈМУ Радио-телевизија Војводине

ЊУЈОРК –

Microsoft је објавио да престаје са продајом лиценци за Wиндоwс 10 од 1. фебруара ове године.

То је објављено на страницама свих верзија Windowsa 10 у Microsoft Storeu, где компанија упозорава да је последњи дан када се могу купити лиценце 31. јануар.

мицрософт, мајкрософт, лого

Другим речима, ово се односи на све верзије Wиндоwс 10 система које су тренутно доступне, укључујући Хоме, Professional и Workstation.

„31. јануар 2023. биће последњи дан када се преузимање система Wиндоwс 10 нуди у продаји. Windows 10 остаће подржан са безбедносним ажурирањима која помажу у заштити вашег рачунара од вируса, шпијунског софтвера и другог злонамерног софтвера до 14. октобра 2025. године“, кажу из компаније.

С друге стране, куповина лиценци (key) за Wиндоwс 10 и даље ће заправо бити могућа јер ће лиценце и даље бити доступне код других онлине продаваца, што значи да се престанак продаје лиценци Wиндоwса 10 односи само за куповину у Мицрософтовој продавници апликација.

Windows 10, који након 1. фебруара купите код других продаваца, биће потпуно функционалан и имаће пуну подршку до 2025. године, мада је за очекивати да ће ажурирања бити све мања како време буде пролазило.

Microsoft све карте баца на Wиндоwс 11, а у тишини ради на следећој великој верзији (Windows 12?) која би могла бити представљена за две године.

Пријављени проблеми у сервисима „Мајкрософта“ широм света

Компанија „Мајкрософт“ имала је широм света проблеме са својим онлајн сервисима, укључујучи „Outlook“ и „Teams“, а навела је да иза тога стоје проблеми у мрежној конфигурацији.

Корисници су пријавили сметње у бројним регионима света, који су почели јутрос око 08.00 сати, приликом приступа сервисима „Мајкрософта“, укључујући проблем приликом приступања мејлу и алаткама за видео конференције, навела је америчка компанија.

Како наводи Блумберг, погођени су били и „SharePoint Online“, „OneDrive“ за бизнис и „Microsoft Graph“.

Проблеми у сервисима „Макрософта“ су се појавили на сајту „доwндетецтор.цом“ око 8.00, али су опали после 9.00.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *