Kompanija Sony je prodala više od 30 miliona PS5 konzola širom svijeta, uprkos nestašici čipova i drugim problemima.

Dvije godine nakon objave, globalna nestašica PlayStation 5 konzole je zvanično okončana. To je izjavio Džim Rajan, predsednik Sony Interactive Entertainmenta tokom nedavno održanog CES sajma.

„Zalihe PS5 konzole su se poboljšale pred kraj prošle godine. Sa zadovoljstvom sa vama mogu da podijelim informaciju da je decembar bio najbolji mjesec za PS5 prodaju, a isporučili smo više od 30 miliona konzola potrošačima širom svijeta“, izjavio je Rajan.

On je istakao da svako ko poželi da kupi PlayStation 5, sada bi trebalo da mnogo lakše pronađe konzolu u maloprodaji globalno.

PlayStation 5 je objavljen u novembru 2020. godine, uprkos globalnoj pandemiji i problemima sa zalihama koje je potom imala industrija. Međutim, mnogi gejmeri su imali velikih problema da pronađu PS5 u slobodnoj prodaji tokom prethodne dvije godine.

S druge strane, Sony je objavio da je redizajnirani PlayStation Plus servis izgubio gotovo dva miliona pretplatnika od novembra.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *