ajfon

Foto: Profimedia

Poslednjih nekoliko dana sve više glasina kruži o potencijalnom prikazivanju novih modela Realme telefona na događaju zakazanom za 5. januar.

Iako specifikacije samih telefona sigurno neće biti loše, detalj koji je privukao najviše pažnje jeste nova, super-brza tehnologija punjenja snage 240W.

Novi adapter ima oznaku SuperVOOC, koja je inače rezervisana za punjače kompanije Oppo. Realme, i njegova matična kompanija Oppo dele isti razvojni tim, pa ostaje da se vidi da li će Realme ime punjača menjati i koje ime bi koristio.

Pored novog telefona najavljeno je da će biti prikazan i slabiji model sa, iako sporijim, i dalje izuzetno brzim punjenjem od 150W. Slabiji model će takođe imati bateriju kapaciteta 5000mAh, većeg od one u snažnijem modelu, piše GSMArena.

Pomenuta tehnologija punjenja već je prikazana na MWC sajmu u Barseloni 2022. godine. Iako samo kao demo verzija, i nijedan uređaj nije bio najavljen sa mogućnošću korišćenja navedene tehnologije, publika je mogla da se uveri da je za potpuno punjenje baterije bilo potrebno svega devet minuta.

Sada kada imamo i sliku sa specifikacijama samog punjača, kao i telefona, znamo kako to i postiže – dve ćelije baterije zajedno će imati kapacitet od 4600mAh, dok će se sama snaga punjača od 20 A/12 V u telefonu preraspodeliti na dva dela, pa će do svake ćelije stizati vrednost od 10 V/24 A.

Trenutni rekorder, kada je u pitanju tehologija brzog punjenja, jeste model kompanije kompanije Xiaomi, tačnije Redmi Note 12 Discovery telefon, sa punjačem snage 210W. Međutim, industrija pametnih telefona ubrzano napreduje, pa će tako ovaj rekord biti oboren samo dva meseca nakon izlaska pomenutog modela.


By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *