Nedavno su se pojavili izveštaji o tome da će Apple ukloniti slot za SIM karticu iz svojih iPhone uređaja počevši od iPhone 15 modela 2023. godine.

iPhone, Ajfon

Foto: Apple / Promo

Portal MacRumors dobio je anonimnu dojavu, koju je nakon toga potvrdio i jedan pouzdani izvor, da je Apple već u pregovorima sa glavnim američkim operaterima, savetujući ih da se pripreme za eSIM pametne telefone, koji bi trebalo da stignu u septembru naredne godine.

Uklanjanje slota za SIM kartice ima nekoliko prednosti iz proizvodne perspektive. Prvo, mehanizam za izbacivanje i umetanje kartice očigledno neće biti potreban, što bi oslobodilo dragoceni prostor unutar telefona. Jedan slot manje bi pojednostavio izradu okvira, a eliminacija SIM ležišta bi eventualno olakšala uklanjanje vode i prašine iz unutrašnjosti telefona, piše GSM Arena.

Sa Apple-ovim uklanjanjem priključka za slušalice i usvajanjem MagSafe dodataka poslednjih godina, kompanija bi ovim potezom bila bliže iPhone-u bez bilo kakvog porta, što je nešto čemu naizgled teže.

Poslednjih nekoliko generacija iPhone-a mogu da koriste eSIM i to se može koristiti u kombinaciji sa fizičkim nanoSIM-om za dualSIM funkcije. Određene varijante iPhone-a u Hong Kongu i kontinentalnoj Kini mogu podržavati dual nanoSIM kartice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *