Nvidia RTX Video Super Resolution poboljšava kvalitet YouTube snimaka

RTX Video Super Resolution je softver koji povećava kvalitet video snimaka 360p i 1440p rezolucije. Zahvaljujući primeni veštačke inteligenciji pomenute video zapise moguće je prikazati u rezoluciji većoj od 1080 piksela. Softver podržava snimke sa do 144 frejma po sekundi, a biće dostupan korisnicima već narednog meseca, piše Techradar.

Kada je reč o hardveru, uslov za aktivaciju NVIDIA alata biće grafička karta iz serija RTX 3000 ili RTX 4000. Nvidia je prikazala video na kojem se vidi razlika u kvalitetu snimaka, a ako je sudeći po dosadašnjim iskustvima, ti promo snimci verno preslikavaju ono što alata zaista može da uradi.

Nvidia RTX Video Super Resolution menja reprodukciju video sadržaja?

Unapređenje kvaliteta slike do 4K nije novost, naročito kada je reč o televizorima. Ipak, mnogi su sa nestrpljenjem čekali promenu u reprodukciji sadržaja u browseru i strimovanju video materijala. Primer Nvidia RTX Video Super Resolution alata jedan je od pokazatelja značajnog napretka, jer je tehnologija zasnovana na veštačkoj inteligenciji namenjena snimcima koji se reprodukuju preko internet pretraživača.

Nvidia spremna za ekspanziju veštačke inteligencije

Teško je negirati napredak koji je Nvidia ostvarila lansiranjem RTX Video Super Resolution alata, ali veštačka inteligencija je proteklih dana izazvala brojne polemike koje se tiču potencijalnih zloupotreba i kršenja autorskih prava u oblasti umetnosti. Biće zanimljivo pratiti napredak RTX Video Super Resolution, odnosno da li svaki snimak koji se reprodukuje preko internet pretraživača izgleda atraktivnije i doterano zahvaljujući ovom alatu.

Dok softveri koji rade na principu veštačke inteligencije osvajaju svet, Nvidia jača svoju poziciju na tržištu, kao jedan od lidera u proizvodnji grafičkih procesora. Pouzdana grafika je neophodna radi obavljanja složenih zadataka koje korisnici pokreću zahvaljujući ChatGPT i Midjourney platformama.

Citigroup predviđa da bi rast upotrebe alata ChatGPT mogao uvećati ukupni prihod kompanije Nvidia u rasponu od 3 do 11 milijardi dolara. Dakle, priliv sredstava je neminovan, a konačna suma zavisi od radoznalosti korisnika softvera zasnovanih na veštačkoj inteligenciji. I naravno razrešenja tužbi koje su povezane sa ovom tehnologijom.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *