Iako su vesti o odustajanju od zareza još uvek sveže, već su procurele nove fotografije iPhone 14 Pro modela, gde se vidi koje su prave namere kompanije Apple.

iPhone 14 bez zareza
Izvor: Smart Life/ Twitter / Michael

Već neko vreme se priča o tome da se Apple sprema da odustane od zareza na ekranu kod iPhone 14 Pro, te da selfie kameru smesti u kružni otvor na gorenjem delu ekrana – kao kod Android telefona.

Šuška se i da će se Face ID komponente naći ispod displeja, tako da ne remete ekran, slično kao kod Samsung Z Fold 3 modela.

Možda će vas zanimati

Iako su vesti o odustajanju od zareza još uvek sveže, već su procurele nove fotografije iPhone 14 Pro modela, gde se vidi koje su prave namere kompanije Apple.

Ispostavilo se da novi Pro modeli dolaze sa dva otvora – onim u obliku pilule koji je namenjen za selfie kameru, te kružnim za Face ID komponente.

Zanimljivo je da se kružni otvor neće videti na površini, jer su Face ID komponente ispod ekrana, što znači da će oni koji budu gledali u iPhone 14 Pro telefone zapravo videti samo onaj elipsastog oblika.

Stručnjaci tvrde da je dobro što otvor za selfie kameru nije našao ispod displeja, jer se pokazalo da u tim slučajevima kamera ne radi jednako dobro kao one koje su na površini. Izvori kažu da će se nova selfie kamera naći na svim iPhone 14 modelima, a da će zarez na iPhone 14 i 14 Max biti veći nego kod iPhone 13 modela. Tako će na selfie fotografije moći da stane više osoba nego pre, a pretpostavlja se da će i Face ID biti bolji.

Napominje se i da će oni koji su pored Face ID tehnologije očekivali i Touch ID biti razočarani, budući da se čini da iPhone 14 neće imati skener za otisak prsta ispod ekrana. Na procurelim fotografijama se ne vidi da iPhone Pro ima Touch ID komponentu, pa će Apple dualnu biometrijsku zaštitu verovatno ostaviti za neke buduće modele.

iPhone 14: Face ID ispod ekrana
Izvor: Smart Life/ @Max Tech

Na kraju možemo da zaključimo da će iPhone 14 Pro i 14 Pro Max značajno osvežiti iPhone dizajn, budući da se tako velika promena nije videla još od modela iPhone X. Vreme je da zarez na displeju ode u penziju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *