Cilj je da se stvori jedinstven i sveobuhvatan sistem koji bi trebalo da bude kompatibilan s uređajima koji koriste operativne sisteme Android i iOS.

Konzorcijum Wireless Power (WPC) je predstavio bežični standard Qi2, naslednika standarda Qi koji funkcioniše slično kao i Apple MagSafe.

Cilj je da se stvori jedinstven i sveobuhvatan sistem koji bi trebalo da bude kompatibilan s uređajima koji koriste operativne sisteme Android i iOS.

Dosadašnji standard Qi koristi se već duže od 13 godina.

Novi standard će koristiti sistem magneta i kalema za bežično punjenje, sličan onom kakav koristi Apple iPhone od modela 12 pa do danas.

Ali, dodaće i takozvani Magnetic Power Profile, što bi trebalo da obezbedi da se pametni telefoni i drugi uređaji pune maksimalnom mogućom brzinom i efikasnošću.

Takođe, trebalo bi da funkcioniše bez obzira na to koji brend koristite i trebalo bi da smanji količinu elektronskog otpada koji ti uređaji proizvode.

Prvo izdanje standarda Qi2, s podrškom za punjenje snage 15W, otkrivanjem stranih predmeta i drugim funkcijama, trebalo bi da bude predstavljeno tokom ove godine.

Buduća izdanja bi trebalo da pokriju jače punjače, kao i da omoguće bežično punjenje za uređaje nesvakidašnjeg oblika koji nisu kompatibilni s trenutnim punjačima.

Zasad još nije poznato da li će biti kompatibilan s uređajima koji podržavaju sadašnji standard Qi i Apple MagSafe.

Navodno bi mogao da traži i proveravanje, što bi proizvođačima moglo da omogući odbijanje punjenja putem uređaja koji nemaju sertifikat, prenosi Tportal.hr.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *