IT kompanija donosi vrlo zanimljive novine u programiranju na tržištu Srbije – priključite se!

 Google Flutter 3.jpg Izvor: Google

Poslednjih nekoliko godina sve više se govori o pojednostavljivanju programiranja, a upravo s tim ciljem Google je razvio svoj framework koji čini kreiranje mobilnih aplikacija znatno lakšim.

Reč je o alatu Flutter, u svetu je veoma popularan, dok se na Balkanu, kao i u Srbiji, veoma retko koristi, što bi trebalo vrlo brzo i da se promeni.

Možda će vas zanimati

Globalna IT kompanija, Q agency, poznata je po jednoj od najvećih zajednica Flutter programera, a tim koji koristi ovaj toolkit za razvijanje velikog broja kompleksnih projekata za svetske firme i startapove broji oko 30 ljudi.

Međutim, kako je ova IT agencija početkom godine otvorila svoje predstavništvo u Beogradu, u našoj zemlji se povećala potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti.

Flutter je pre nekoliko godina doneo pravu revoluciju u sferi programiranja aplikacija za Android i iPhone, a zainteresovani iOS i Android programeri koji žele da uče ovaj relativno nov i sve popularniji programski jezik moći će to da učine uz mentorstvo stručnjaka iz Q-a, a da pritom zadrže svoj stečeni senioritet.

Prednost Flutter-a jeste u tome što se kroz njega kreira aplikacija prilagođena svim platformama, na različitim uređajima, što značajno skraćuje vreme razvijanja dok se istovremeno smanjuje i trošak za klijenta. Flutter se ne razlikuje previše od razvoja aplikacija u nekom od drugih toolkit-ova. Pored toga što je jednostavniji, rad u njemu je i brži, ima mnogo plugin-ova koji rešavaju specifične probleme i brzo renderuje 2D objekte u aplikacijama. Samim tim, rast njegove popularnosti je trend koji će trajati i u godinama koje dolaze. Ne treba zaboraviti da iza ovog toolkit-a stoji Google koji daje sve od sebe da upravo ovaj framework postane alat koji će koristiti veliki broj developera.

Kompanija Q Flutter developerima, pored mentorstva, omogućuje rad na različitim međunarodnim projektima gde mogu naučiti mnogo toga novog i steći iskustvo u najrazličitijim industrijama. Dodatno, pruža i pripremu za samostalni rad. Od zaposlenog se očekuje da ima motivaciju, želju za radom i učenjem o novim tehnologijama, da bude ambiciozan, kao i da savlada Flutter u periodu od tri do šest meseci.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.