Sigurnost Xiaomi telefona potvrđena od strane nemačke Savezne kancelarije za bezbednost informacija.

Xiaomi kompanija logo
Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Korporacija Xiaomi je sredinom januara 2022. godine primila obaveštenje od nemačke Savezne kancelarije za bezbednost informacijaBSI – o završenoj reviziji Xiaomi pametnih telefona, sa fokusom na proizvode sa nemačkog tržišta.

Iz BSI su zaključili da nije moguće identifikovati nikakve anomalije koje bi zahtevale dalju istragu ili bilo kakve druge mere.

Možda će vas zanimati

Konkretno, BSI nije uspeo da otkrije bilo kakav prenos filter liste kao što je objavljeno ranije.

Kao odgovor na ovo, predstavnik kompanije Xiaomi je izjavio: „Xiaomi je zadovoljan što rezultati istrage koju je sprovela Savezna kancelarija za bezbednost informacija (BSI), potvrđuju našu posvećenost transparentnom i odgovornom poslovanju, kao i to da su nam privatnost i bezbednost naših korisnika uvek glavni prioritet. Dokazano je da se pridržavamo svih zakona Evropske unije i nacionalnih zakona države Nemačke kada je u pitanju privatnost i bezbednost podataka, kao i svih važećih EU standarda za pametne uređaje. Pozdravljamo razmenu sa korisnicima, regulatorima i drugim zainteresovanim stranama, kao što je BSI, i ostajemo posvećeni stalnom poboljšanju i inovacijama„.

U vezi s tim pogledajte kako izgleda Xiaomi 12 serija:

Xiaomi se zbog optužbi Trampove administracije tokom januara 2021. godine našao na „crnoj listi“ i američkim kompanijama bilo je zabranjeno da, između ostalog, ulažu u tu kinesku korporaciju. Xiaomi je to odmah opovrgao i tužio američku vladu sudu, nakon čega je sud i presudio u korist kineske kompanije.

Zabrana je ukinuta zvanično u maju prošle godine, a Xiaomi je tada zatražio i nezavisnu istragu u vezi sa navodnim deljenjem informacija svojih korisnika sa kineskim vlastima u Nemačkoj.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *