Nakon godina inferiornih Exynos procesora, Samsung će se iskupiti kupcima u Srbiji i ostatku Evrope.

 Samsung galaxy S23+ prve slike 4.jpg Izvor: @OnLeaks

Nemogućnost kompanije Samsung da zadrži korak sa Qualcomm-om i insistiranje da na našem tržištu koristi Exynos čipset je prethodnih godina prilično iritiralo domaće kupce. Ukoliko je i vas pogađala ovakva odluka, verovatno ste bili srećni kada je sam Qualcomm najavio da će Galaxy S23 serija koristiti Snapdragon – ne samo kod nas, već svuda u svetu.

Ipak, kako navodi pouzdani analitičar Ice Universe, Samsung će se kupcima u Srbiji i ostatku Evrope iskupiti za godine inferiornih procesora tako što koristiti ekskluzivnu verziju tek najavljenog Snapdragon 8 Gen 2 čipseta, sa većom brzinom takta, izdižući se iznad konkurencije u ovom segmentu.

Ice Universe je objavio rezultate sintetičkog testa Geekbench 5 koji prikazuju Galaxy S23 Ultra (model SM-S918B) i Single-Core rezultat od 1.504, odnosno Multi-Core rezultat od 4.580 poena.

U rezultatima je primetno da brzina takta Cortex-X3 primarnog jezgra iznosi 3,36 GHz, što je 0,17 GHz brže u odnosu na ostale uređaje koji će koristiti Snapdragon 8 Gen 2, poput vivo X90 Pro+ telefona, ali brzine takta drugih jezgara ostaju nepromenjene. Nije jasno koliko će ovo poboljšanje biti primetno u svakodnevnom korišćenju, ali je svakako nešto čime će Samsung moći da se pohvali.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *