[{„img“:“\/img\/vijesti\/2022\/01\/webgroesse_highres_microsoft12711.jpg“,“full“:“\/img\/vijesti\/2022\/01\/webgroesse_highres_microsoft12711.jpg“,“caption“:““,“bg“:“1f1e1d“}]

Microsoft je objavio plan za kupovinu Activision Blizzarda, firme za video igre koja stoji iza hitova kao što su “Warcraft”, “Overwatch” i “Call of Duty”, u gotovinskoj transakciji u vrijednosti od 68,7 milijardi dolara.

Microsoft kaže da će ovaj potez firmu učiniti trećom po veličini kompanijom za igre, nakon Tencenta i Sonyja.

Bobby Kotick, kontroverzni izvršni direktor Activision Blizzarda, nastavit će obavljati svoju ulogu, navodi se u saopštenju za javnost s detaljima o najavljenoj akviziciji.

Ugovor čeka regulatornu reviziju i odobrenje dioničara Activision Blizzarda, a dogovor bi trebao biti zatvoren 2023. godine.

Dionice Activision Blizzarda porasle su za više od 30 posto prije otvaranja tržišta u utorak ujutro, Dionice Microsofta pale su za oko 1,5 posto.

Akvizicija bi povećala portfelj Game Pass proizvođača Xboxa uz dodatak Activision Blizzard igara i gotovo 400 miliona aktivnih igrača koji dolaze s njima.

loading…

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *