Firefox konstantno radi na unapređenju privatnosti korisnika, a jedna od kompanijinih najboljih funkcija sada stiže na Android.

Izvor: B92, GSMArena

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za Android verziju Firefox Focus pregledača stiže funkcija pod nazivom Total Cookie Protection, a štiti korisnike od praćenja na različitim sajtovima.

Firefox ovo obezbeđuje tako što skladišti kolačiće u virtuelnu „teglu za kolačiće“ i sprečava sajtove da pristupaju informacijama o korisnikovim onlajn navikama. To predstavlja standardnu praksu za ciljane oglase, kako bi kompanije znale šta korisnika privlači.

Total Cookie Protection je već deo desktop verzije Firefoxa, gde je podrazumevano omogućen. Portovanje na Android je trajalo izvesno vreme, ali je Firefox postao prvi mobilni internet pregledač koji je ponudio ovu funkciju.

S obzirom na to da neki sajtovi ne funkcionišu pravilno kada pregledač blokira pristup kolačićima, koristi se SmartBlock i druge funkcije kako bi ti sajtovi bili operativni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *