Google je nedavno podsetio korisnike svog internet pregledača da će morati da pređu na noviji Windows početkom ove godine ako žele da nastave da dobijaju ažuriranja za Chrome.

Stigla je 2023. godina, godina u kojoj će Microsoft prekinuti proširenu podršku za svoje stare operativne sisteme, Windows 7, 8 i 8.1.

Ono malo korisnika koji su ispunjavali uslove za ovu proširenu podršku ostaće bez nje 10. januara, što znači da bi tog datuma ovi operativni sistemi trebalo da budu zvanično povučeni i na poslednjim aktivnim sistemima (barem kada je u pitanju zvanična podrška i ažuriranja).

Shodno tome, Google je najavio da će ukinuti podršku za Chrome na ovim operativnim sistemima.

Chrome 109 će biti poslednja verzija koja se može instalirati na Windows 7, 8 i 8.1 OS-u. Chrome 110, koji je uslovno najavljen za 7. februar, biće prva verzija tog pregledača za koju će biti potreban isključivo Windows 10 ili noviji, prenosi Bug.hr.

Kada je reč o onima koji još uvek ne žele da napuste stari Windows, Google im poručuje da će stari Chrome i dalje raditi, ali za njega neće biti izdavane dalje, čak ni bezbednosne, ispravke. Zbog toga je njihova topla preporuka svima da pređu na jedan od aktuelnijih Microsoft operativnih sistema.

Autor:

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *