Kupovina novog pametnog telefona znači i prebacivanje svih podataka sa starog uređaja na novi. No, ako je u pitanju prebacivanje s Androida na iOS (ili obratno), počinje prava glavobolja. 

Tu bi glavobolju uskoro mogao ublažiti WhatsApp. Naime, prema informacijama koje je objavio WABetaInfo, a koji redovno objavljuje na kojim se opcijama WhatsAppa tek radi, uskoro bi prebacivanje historije razgovora s Androida na iOS.

Beta verzije WhatsAppa za iOS i Androdi (koje su dostupne ograničenom broju testnih korisnika), sadrže opciju za jednostavno prebacivanje historije razgovora s jednog operativnog sistema na drugi.

Sudeći prema snimkama ekrana koje su objavljene, cijeli bi proces trebao biti prilično jednostavan za korisnike. Bit će dovoljno dati odobrenje WhatsAppu za prijenos podataka, a potom držati otključanima oba uređaja.

Podsjetimo, korisnici Samsungovih telefona prvi su dobili opciju prebacivanja WhatsApp razgovora sa iOS-a na Android, a poslije su to dobili i korisnici Google Pixela i drugih uređaja koji koriste Android 12.

Za sad nije poznato kad bi ova opcija postala dostupna svim korisnicima, kao ni koje će uvjete uređaji morati ispunjavati kako bi mogli koristiti tu opciju, prenosi Zimo.hr.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *