Boardgames

Z-Man Games je najavio da će uskoro pasti izmaglica na igru Carcassonne i doneti novi mod igranja.
Carcassonne je već dugo, takoreći od svog objavljivanja 2000. godine, jedna od najpopularnijih i najprepoznatljivijih društvenih igara. Ona je u top 50 porodičnih igara na BGG sajtu kao i u top 200 listi. Tokom godina pridodato je mnoštvo ekspanzija, dodataka svih vrsta kao i spinof igara.  Sa razlogom sumnjičavo gledate u Mists Over Carcassonne i pitate se sta to može novo da se izmisli za ovu igru.

Mists Over Carcassonne

Kooperativno igranje. To je to! Do sada neiskorišćena forma igranja u Carcassonne. I stvarno, pogledali smo sve ekspanzije i videli smo da ovakvog igranja nije bilo do sada. Igrači će zajedno rešavati zadatke raspoređene kroz 6 nivoa težine tako što će spuštati pločice u svakom krugu i postavljati miplove da bi zaradili poene. Tokom igre na tabli će se pojavljivati nemirni duhovi koje će igrači morati da smire. Igrači moraju svoje zadatke ispuniti u vremenskom roku i sa određenim brojem poena. Ako duhovi preplave tablu i onemoguće igrače da vuku nove pločice pre no što su ispunili zadatke, izgubili smo partiju.

Mists Over Carcassonne je igra za 1 do 5 igrača i traje oko 35 minuta. U prodavnicama bi trebala da se pojavi krajem godine.

Carcassonne je postala moderni klasik, to jest igra koja se lako uči i pruža veliku dubinu zabave i predstavlja dobru osnovu svake nove ili već postojeće kolekcije. Svake godine se, izuzev tokom pandemije, se održava svetski šampionat u ovoj igri koji ima i srpske predstavnike.  Ako je niste probali do sada, možete to učiniti i digitalno na Andorid ili Steam platformi.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *