Iako WhatsApp već nudi izbor kvaliteta između “automatski”, “najbolji kvalitet” i “ušteda podataka”, platforma trenutno ne dozvoljava slanje fotografija u njihovoj originalnoj veličini i rezoluciji

Čak i kada je izabran “najbolji kvalitet” prilikom slanja fotografija na WhatsApp-u, platforma će kompresovati te slike kako bi omogućila brži prenos.

Za one koji cene kvalitet više od brzine, navodno će biti moguće slati slike u njihovom originalnom kvalitetu i rezoluciji, javlja WABetaInfo, prenosi Bug.

Foto: Shutterstock

Kao što možete vidite ispod, opcija bi trebalo da bude u zaglavlju uređivača slika. Međutim, još nije poznato kada tačno će nova funkcija biti dostupna korisnicima.

Za sada se još uvek može koristiti zaobilazno rešenje promenom ekstenzije datoteke da bi se ona poslala, odnosno primila kao dokument, a ne kao slika, čime se čuva originalni kvalitet.

telegraf

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *